איתור משרה וחיפוש עבודה הינה עבודה בפני עצמה, מתוך הנחה שלרוב המכריע לא ממתינה משרה פנויה ומותאמת אישית מאחורי הדלת.
רק השקעה משמעותית תגביר את הסיכויים לאתר את המשרה המתאימה והרלוונטית ביותר.
איתור משרה נכונה, דורש זמן, מאמץ, אורך רוח, שימוש בכל הכלים האפשריים- המוכרים והחדשניים ביותר המתאימים לשוק תעסוקה מודרני.
"לעולם לא אסכים לקפוץ ממטוס, אפילו אם יחברו אותי לשלשה מצנחים, אבל אני מכיר כמה אנשים שצניחה לדידם היא הנעה צרופה. אותי מפחיד הסיכון הכרוך בכך ואותם, הוא משמח. גם חיפוש עבודה יכול להפחיד או לאתגר – והבחירה היא ביד המחפש.
יש החוששים להיפגע ממכתב תשובה שלילי, מראיון עבודה, מתפקיד תובעני, ממגע עם בכירים או מומחים, ובעצם מכל דבר שעלול לפגוע בהערכה העצמית שלהם. רגשות אלה מכתיבים, לא אחת, את צורת חיפוש העבודה ואת הבחירה באמצעי החיפוש.
חיפוש עבודה הוא עבודה!!!
תהליך חיפוש עבודה הוא עבודה בפני עצמה, כאשר אדם מקבל החלטה לצאת לעבוד הוא צריך לעשות את מקסימום ההשתדלות הנכונה והמקצועית בכדי למצוא עבודה, אם הוא מבחינתו יעשה את ההשתדלות תהיה לו ס"ד למצוא אותה (שאלו אנשים סביבכם כיצד מצאו עבודה ותווכחו!)
חיפוש עבודה טובה ומתאימה אורך זמן, בכדי למצות את התהליך המחפש צריך להיות פנוי לו. עליו להתייחס לחיפוש כאל עבודה עם מטלות יומיומיות הדורשות חשיבה, יציאה, יצירת קשרים ופניות.
אדם המחליט לחפש עבודה בתקופה בה הוא עסוק מאד, לא זמין, מאורש…ולא מוצא עבודה מתאימה- לא יכול להסיק מכך שאין לו סיכוי…
תהליך חיפוש עבודה הנעשה בצורה מקצועית יכול לארוך בממוצע עד חצי שנה,
אם עבר פרק זמן זה, יש לבדוק: איזה שלב בתהליך לא התבצע נכון? אופן השיווק העצמי \ קו"ח לא מקצועיים דיים \ הכשרה לא מתאימה למשרות אליהם אני פונה \ חוסר ידע במקורות מידע עדכניים \ חוסר זמינות…
קיימת נטייה בקרב האוכלוסיה לתפוס אדם המחפש עבודה כאדם מסכן, הזקוק לחסד עם סביבתו בעזרה למציאת עבודה, עובדה זו מהווה את אחד הגורמים המרכזיים בקושי למצוא אותה. כשאדם מספר לחבריו שהוא מחפש עבודה בצורה מתנצלת, הוא התחיל בתהליך השיווק העצמי באופן לוקה.
עליך לדעת- הממוצע בו אדם מחזיק מעמד בעבודה כיום נע בין 4-6 שנים. ולכן הרבה מאד אנשים מהאוכלוסיה הכללית נמצאים בתקופות שונות בחייהם בתהליכים מסוג זה,מתוכם הרבה מאד מנהלים, עו"ד, עובדי הייטק… אנשים עם רקורד עשיר המעוניינים להחליף את מקום עבודתם ומוצאים את עצמם לפעמים חודשים מחפשים עבודה.
"אני מחפש עבודה"
זכור! אתה בחברה טובה, אם תנסח לך משפט שבא ממקום גבוה ומאמין ביכולותיך ולא ממקום מסכן המחפש את עזרתו וחסדיו של החבר- הרצון לעזור לך, צורת העזרה והתוצאות יהיו שונות, כמו כן יהיה לך קל יותר לשרוד בתקופה זו ולפעול בתקופת החיפוש בדרכים נכונות וחכמות יותר.
אימוץ גישה שיווקית
בשלב הראשון אמץ לעצמך גישה שיווקית:
במקום לחשוב על עצמך כעל עובד המחפש עבודה, נסה לשנות את נקודת המבט: במקום שאתה תנסה למכור את השירותים שלך, נסה לגרום למעסיקים לרצות לרכוש אותם.
עליך להציג את עצמך (בפני ידידך, אנשי הקשר שלך והמעסיקים) כ"פתרון המחפש בעיה" או כאדם המחפש הזדמנויות להוסיף ערך.
חיוני שתצליח להעביר את ההתלהבות והלהט שלך לגבי הדברים שאתה מאמין בהם. עליך להרשים באופן שאנשים יגידו לעצמם: "ברור לי לגמרי מדוע האדם הזה הצליח בעבודתו האחרונה והייתי רוצה שגם אצלנו יעבוד אדם כמותו".
לאחר שאימצת גישה זו וניסחת לעצמך משפט "אני מחפש עבודה" עליך לאסוף מידע ממגוון מקורות על מגוון תפקידים שיכולים להיות רלוונטיים עבורך.
אנשים מגיעים לעבוד בתחומים שונים ומגוונים גם אם התחום לא בדיוק תואם את המקצוע שנלמד. סביב כל תחום אב בסיסי קיימים אינסוף אפשרויות של תחומים נושקים ודומים הדורשים יכולות דומות וכך אנשים עוברים מתחום לתחום או בוחרים לעבוד בתחום דומה לתחום הבסיס שלהם.
מודל swot
נקודות חוזק, נקודות תורפה, הזדמנויות, איומים
לאחר שהגדרת את אפשרויות התעסוקה המעניינות אותך, עליך לבדוק אותן כדי לוודא כי הן אמנם אפשרויות כדאיות ומציאותיות ויובילו אותך להצלחה בחיפוש העבודה ובקידום שלך לטווח רחוק.
שיטה נפוצה להעריך אפשרויות היא ניתוח swot בדרך זו ניתן לבדוק את הגורמים הפנימיים, אלה מול אלה-נקודות חוזק ונקודות תורפה, ואת הגורמים החיצוניים- ההזדמנויות והאיומים הקיימים בשוק.
כעת, לאחר עבודה עצמית והכנה מצוינת, אתה מוכן לאתר את המשרה שהגדרת לעצמך. זהו פרק ב' של 'העבודה למציאת עבודה'. אך התעודד- החלק בו רבים מתקשים, כבר נמצא מאחוריך. צא לדרך!
מרכז כיוון – מרכז הכוון תעסוקתי לציבור החרדי בירושלים
רח' הצבי 15 ירושלים (בנין בזק)
טלפון: 02-6456222