כולם יודעים איך כותבים קורות חיים. אבל לא כולם יודעים איך עושים זאת נכון. הנה כמה טיפים שיעניקו לקורות החיים שלכם סיכוי טוב יותר אצל המעסיק הפוטנציאלי.
בדרך כלל, לכל משרה שמתפרסמת, מגיעים עשרות, מאות ולעיתים גם אלפי קורות חיים. מנהלי כוח אדם ומשאבי אנוש, מעסיקים ושאר מנהלים וממונים, הם אנשים בשר ודם בדיוק כמונו. גם הם אינם יכולים להשקיע ימים ולילות באיתור המועמד המתאים ביותר.
יוצא איפה שמי שמצליח לבלוט על פני כל האחרים, מושך את תשומת לבם ומבטיח את מקומו על שולחן העבודה במשרדם. כל יתר המתמודדים ימצאו את עצמם בפח האשפה (לא הם. קורות החיים ששלחו). כיצד איפה נכתוב קורות חיים שימשכו את תשומת לבו של המעסיק?
הרעיון המרכזי הוא לכתוב את קורות החיים בצורה קצרה ומתומצתת על מנת לא להעמיס על הקורא ולהמאיס את עצמנו עוד בטרם נשקלה הזמנתנו לראיון עבודה. עם זאת, לכתוב את קורות החיים בצורה מקורית ומרתקת שתגרה את הקורא/מעסיק ותביא אותנו לראיון עבודה.
בסיס – נתחיל מהנתונים הבסיסיים ביותר שחייבים להופיע בכל קורות חיים: פרטים אישיים מינימליים ואמצעי התקשרות; השכלה והכשרה מקצועית; ניסיון תעסוקתי (אם יש) וכישורים מיוחדים (בוודאי שיש).
ב"פרטים האישיים" שיופיעו בראש הדף, נכתוב שם מלא, גיל או שנת לידה, מספר טלפון וכתובת דוא"ל. נוכל להוסיף גם מצב משפחתי וכתובת פיזית. לא תמיד כדאי להוסיף את שני הפרטים האחרונים.
תחת הכותרת השכלה נכתוב את כל מוסדות הלימוד הרלוונטיים לתפקיד בהם למדנו, מלמעלה ללמטה. דהיינו, מהתואר הכי בכיר עד 12 שנות לימוד בתלמוד-תורה/חיידר/בית ספר. אם למדנו קורסים להכשרה מקצועית, נרשום אותם מהרלוונטי ביותר למשרה המוצעת ועד להכי פחות רלוונטי. אם יש בידנו תעודות מקצועיות, נציין זאת בצד מקום הלימודים.
תחת הכותרת "ניסיון תעסוקתי" נכתוב את כל מקומות העבודה בהם עבדנו לפי סדר כרונולוגי. דהיינו שוב, מהסוף להתחלה. בשורה הראשונה נכתוב את מקום העבודה האחרון/הנוכחי ואת התאריכים בהם עבדנו באותו מקום, וכך לאורך כל שנות העבודה שלנו. לצד על מקום עבודה נציין בקצרה את עיקרי התפקיד אותו מילאנו בו.
אין לכתוב מקומות עבודה זמניים ואין לכתוב יותר מדי מקומות עבודה. הדבר מעיד על חוסר יציבות. אין לכתוב מדוע הפסקנו לעבוד במקום מסוים…
תחת הכותרת "כישורים נוספים" נכתוב בתמצית את כל היתרונות שה' העניק לנו בחיים. חשוב להתמקד ולרשום קווי אופי מתאימים למשרה המבוקשת. לדוגמה: חברותי ואיש שיחה עבור משרת מנהל מכירות או יסודי ומסודר עבור משרת מנהל כספים. כאן גם נציין ידע בשפות וידע מקצועי שאינו חלק מהכשרה מקצועית. אין לכתוב על תחביבים אלא אם מדובר בכאלה שיכולים לעזור למילוי התפקיד הנדרש.
טכני – אם אתם שולחים את קורות החיים בפקס, הקפידו לכתוב על נייר בהיר ובכתב ברור. הטוב ביותר יהיה לשלוח את קורות החיים בדואר אלקטרוני, אם ישנה אפשרות לכך. כך יוכל המעסיק לשומרם או להעבירם הלאה במידה ואינם מתאימים למשרה זו.
יש להדגיש בטופס את ההתאמה למשרה הנדרשת. עבור משרת מזכירות, הדגישו את הידע שלכם במחשבים ואת יחסי האנוש. עבור משרת טכנאי סלולר, הדגישו את הידע שלכם באלקטרוניקה ואת יכולתכם לערוך אנלוגיות.
יש לכתוב את קורות החיים בצורה כזו שלא תעורר שאלות שלא תוכלו לתת עליהן מענה אם תוזמנו לראיון עבודה. להימנע מסתירות מובנות בטקסט ולהתרחק מכל אזכור מביך שעלול להרחיק אתכם מהעבודה הפוטנציאלית.
אסור לשקר בקורות החיים. בוודאי לא להגזים. מותר להעלים מידע שאינו רלוונטי. אך אסור לשקר. מאידך, אין צורך לנדב מידע מיותר.
יש להשתדל להכניס את כל קורות החיים לעמוד אחד. כמובן תוך הקפדה על קריאות החומר. הכתב יהיה בגודל 11/12 נקודות והמרווח בין השורות יעמוד על 1.5. אם צפוף לכם תרחיבו מעט את השוליים הצידיים. במידה ואתם שולחים קובץ סרוק, וודאו שהוא שמור בפורמט שמאפשר לכל מערכת הפעלה לפתוח אותו בקלות (הטוב ביותר: פורמט Pdf).
אל תשלחו את קורות החיים בטרם נתתם לעוד זוג עיניים לעבור עליהם. ייתכן שלא הבחנתם בטעויות שונות. אתם עדיין לא מלאכים.
מתקדם – הגיע הזמן לבלוט מעל כולם. איך? אפשר לעשות זאת על ידי עיצוב ייחודי לקורות החיים. על ידי שימוש בצבע (לא להגזים!) ועל ידי גישה מקורית ורעננה. עבור תפקיד של מעצב אתרי אינטרנט, תוכלו לעצב את קורות החיים שלכם כדף אינטרנט. עבור משרת שף במסעדה, תוכלו לעצב אותם כתפריט ועבור משרת כתב שטח, תוכלו לעצב אותם כידיעה עיתונאית.
מקוריות הוא שם המשחק. ככל שתהיו יותר מקוריים מבלי להעיק על הקורא, תצליחו למשוך את תשומת לבו ולהגדיל את סיכויכם להגיע לראיון עבודה.
*המידע מיועד לגברים ונשים כאחד ונכתב בלשון זכר מטעמי נוחות בלבד.
מרכז כיוון – מרכז הכוון תעסוקתי לציבור החרדי בירושלים
רח' הצבי 15 ירושלים (בנין בזק)
טלפון: 02-6456222